Održivost u HoReCa sektoru

Imate li ugostiteljski posao ili razmišljate da ga započnete? 

Želite li to da uradite na odgovoran način?

Naš kurs će vas voditi korak po korak u procesu transformacije ili kreiranja održivog poslovanja u ovom sektoru.
Write your awesome label here.

Kako će vam pomoći ova dodatna komponenta poslovanja?

Poboljšanje operacija

Upoznaćete se sa praksom održivosti koja će poboljšati efikasnost i produktivnost vašeg poslovanja i uštedeti vam resurse, vreme i novac.

Smanjite rizike

Upoznajemo vas sa važećim zakonskim odredbama  i učimo vas kako da budete održiviji sa stanovišta! Bićete manje izloženi zakonodavnim, konkurentnim ili ekološkim rizicima i uživaćete u dugoročnoj stabilnosti. 

Vaša prva strategija održivosti

Preduzećete prve korake ka strategiji održivosti vašeg poslovanja, identifikovaćete konkretne mere koje treba da preduzmete u zavisnosti od njihovog značaja za zainteresovane strane.

Poboljšajte reputaciju

Prakse održivosti koje ćete otkriti na kursu omogućiće vam da imate pozitivan uticaj na zajednicu u kojoj poslujete, pomoći će da izgradite solidnu reputaciju i povećate lojalnost kupaca.

Poglavlja

Poglavlje 1 - Uvod u HoReCa industriju

Saznaćete kako izgleda HoReCa industrija u Srbiji, ko je čini, kako se razvijala godinama, razumećete zašto je održivost prioritet njenog razvoja i upoznaćete delatnost ekoturizma.

Poglavlje 2 - Lanac snabdevanja i lokalni sastojci 

Otkrićete kako da optimizujete svoje poslovanje u HoReCa industriji preko lokalnog lanca snabdevanja. Istražićete tajne kreiranja atraktivnog i održivog menija koji privlači kupce i videti kako Farm to Table restorani revolucionišu industriju.

Poglavlje 3 - Potrošnja resursa

Otkrićete kako da smanjite svoje troškove kroz efikasno upravljanje resursima i naučite kako da pravilno odaberete i održavate opremu, štedeći vreme i novac.

Poglavlje 4 - Potrošni materijali i pakovanje

Razumećete pravila Evropske unije o jednokratnoj plastici i drugom potrošnom materijalu i kako da usvojite politiku nulte plastike u vašem poslovanju.

Poglavlje 5 - Upravljanje otpadom

Znaćete zakonske obaveze u vezi sa upravljanjem otpadom u HoReCa i naučićete strategije za sprečavanje i upravljanje otpadom hrane u vašem poslovanju. 

Poglavlje 6 - Unutrašnje politike i korporativno upravljanje

Razumećete kako da primenite ESG faktore na svoje poslovanje i zašto je njihova integracija ključna za pristup finansijama i razvoj otpornog poslovnog modela.

Poglavlje 7 - Mogućnosti finansiranja

Razumećete faze dobijanja evropskih sredstava, kako da se krećete kroz ovaj proces i otkrićete strategije za pristup pravom finansiranju vašeg poslovanja.

Poglavlje 8 - Trendovi za budućnost

Razumećete kako izgleda budućnost HoReCa iz perspektive stučnjaka iz industrije.

Kako ćemo vas podržati?

Bespovratna sredstva

eur

Radne grupe

Preduzetnici

Šta ćete naći u modulu?

Preduzetnika i stručnjaka

Poglavlja

Časova sadržaja

Intervjua

Studije slučaja


Stručni saradnici modula

De la cine vei învăța?

Đorđije Stajkić

Beogradski ugostitelj, HoReCa konsultant i DJ

Milan Mladenović

Area Sales Manager,Coca-Cola HBC Srbija d.o.o

Ivana Pavlović

Menadžerka operacija, Sekopak

Vaso Lekić

Osnivač, Zadruga market

Elvis Zornić

Vlasnik restorana, Zornića kuća

Igor Angelov

Vlasnik i glavni kuvar u restoranima Vegangelov i Cypress Tacos