Održivost u HoReCa sektoru
Imate li ugostiteljski posao ili razmišljate da ga započnete?
Želite li to da uradite na odgovoran način?
Naš kurs će vas voditi korak po korak u procesu transformacije ili kreiranja održivog poslovanja u ovom sektoru.
Želite li to da uradite na odgovoran način?
Naš kurs će vas voditi korak po korak u procesu transformacije ili kreiranja održivog poslovanja u ovom sektoru.
Kako će vam pomoći ova dodatna komponenta poslovanja?
Poboljšanje operacija
Upoznaćete se sa praksom održivosti koja će poboljšati efikasnost i produktivnost vašeg poslovanja i uštedeti vam resurse, vreme i novac.
Smanjite rizike
Upoznajemo vas sa važećim zakonskim odredbama i učimo vas kako da budete održiviji sa stanovišta! Bićete manje izloženi zakonodavnim, konkurentnim ili ekološkim rizicima i uživaćete u dugoročnoj stabilnosti.
Vaša prva strategija održivosti
Preduzećete prve korake ka strategiji održivosti vašeg poslovanja, identifikovaćete konkretne mere koje treba da preduzmete u zavisnosti od njihovog značaja za zainteresovane strane.
Poboljšajte reputaciju
Prakse održivosti koje ćete otkriti na kursu omogućiće vam da imate pozitivan uticaj na zajednicu u kojoj poslujete, pomoći će da izgradite solidnu reputaciju i povećate lojalnost kupaca.
Poglavlja
Poglavlje 1 - Uvod u HoReCa industriju
Saznaćete kako izgleda HoReCa industrija u Srbiji, ko je čini, kako se razvijala godinama, razumećete zašto je održivost prioritet njenog razvoja i upoznaćete delatnost ekoturizma.
Poglavlje 2 - Lanac snabdevanja i lokalni sastojci
Otkrićete kako da optimizujete svoje poslovanje u HoReCa industriji preko lokalnog lanca snabdevanja. Istražićete tajne kreiranja atraktivnog i održivog menija koji privlači kupce i videti kako Farm to Table restorani revolucionišu industriju.
Poglavlje 3 - Potrošnja resursa
Otkrićete kako da smanjite svoje troškove kroz efikasno upravljanje resursima i naučite kako da pravilno odaberete i održavate opremu, štedeći vreme i novac.
Poglavlje 4 - Potrošni materijali i pakovanje
Razumećete pravila Evropske unije o jednokratnoj plastici i drugom potrošnom materijalu i kako da usvojite politiku nulte plastike u vašem poslovanju.
Poglavlje 5 - Upravljanje otpadom
Znaćete zakonske obaveze u vezi sa upravljanjem otpadom u HoReCa i naučićete strategije za sprečavanje i upravljanje otpadom hrane u vašem poslovanju.
Poglavlje 6 - Unutrašnje politike i korporativno upravljanje
Razumećete kako da primenite ESG faktore na svoje poslovanje i zašto je njihova integracija ključna za pristup finansijama i razvoj otpornog poslovnog modela.
Poglavlje 7 - Mogućnosti finansiranja
Razumećete faze dobijanja evropskih sredstava, kako da se krećete kroz ovaj proces i otkrićete strategije za pristup pravom finansiranju vašeg poslovanja.
Poglavlje 8 - Trendovi za budućnost
Razumećete kako izgleda budućnost HoReCa iz perspektive stučnjaka iz industrije.
Kako ćemo vas podržati?
Šta ćete naći u modulu?
Preduzetnika i stručnjaka
Poglavlja
Časova sadržaja
Intervjua
Studije slučaja
Stručni saradnici modula
Stručni saradnici modula
De la cine vei învăța?
Đorđije Stajkić
Beogradski ugostitelj, HoReCa konsultant i DJ
Milan Mladenović
Ivana Pavlović
Vaso Lekić
Elvis Zornić
Igor Angelov
Mi podržavamo održivi razvoj društva i budućnosti.
Akademija održivosti je deo Sustainable Futures programa, koji je pokrenula organizacija Social Innovation Solutions sa Fondacijom Coca-Cola kao partnerom suosnivačem.
Pokretač: Social Innovation Solutions
Nacionalni partner: Smart kolektiv
U partnerstvu sa: Coca-Cola Foundation
Akademija održivosti je deo Sustainable Futures programa, koji je pokrenula organizacija Social Innovation Solutions sa Fondacijom Coca-Cola kao partnerom suosnivačem.
Pokretač: Social Innovation Solutions
Nacionalni partner: Smart kolektiv
U partnerstvu sa: Coca-Cola Foundation
Copyright © 2024 Akademija Održivosti